Mostaccioli nápolyi keksz
Hozzávalók:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér liszt
8 dkg darált mandula
8 dkg méz
7 dkg nyírfacukor
50 ml kávé
50 ml narancs leve
2 dkg holland kakaópor
5 g szódabikarbóna
3 g mézeskalács fűszerkeverék
1 narancs reszelt héja
20 dkg 60% kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Hozzáadjuk a mézet, a nyírfacukrot és a narancs reszelt héját. A kávét és a narancs levét összeöntjük és a tészta összeállítása közben adagoljuk hozzá. Puha, gyúrt tésztát kell kapjunk. Fóliába becsomagoljuk és 30 percet pihentetjük szobahőmérsékleten. Enyhén lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd tetszés szerint kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe kb. 8-9 perc alatt készre sütjük. Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményeket.
Nagyon szép lett a koszorú, a kekszet pedig elfogadnám a reggeli kávé mellé :)
VálaszTörlésKöszi szépen, nagyon aranyos vagy. :) Nem feledkezek meg rólad, a reggeli kávéd mellett ott fognak sorakozni.
Törlés