Koskacukor: Mustáros szűzérme, baconnel és csemegeuborkával

2017. december 7., csütörtök

Mustáros szűzérme, baconnel és csemegeuborkával

Minden héten odafigyelek arra, hogy legyen valami olyan, ami Balázs kedvence. Ez is egy pont olyan étel. Kezdjük azzal, hogy sertés, meg még bacon is van benne... hát azt hiszem ezzel levettem a lábáról és bármikor jöhet. Olyan igazi pasis étel. De őszintén nekem is nagyon ízlett.











Mustáros szűzérme, baconnel és csemegeuborkával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszűz

bors
3 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
15 dkg kockázott bacon
3 evőkanál olaj
10 db közepes méretű csemegeuborka
2 evőkanál mustár
1,5 dl tejszín
1,5 dl fehérbor

a tálaláshoz:
főtt rizs

Elkészítés:
A sertésszüzet közepes vastagságúra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A bacont zsírjára pirítjuk, kevés olajjal kiegészítve megdinszteljük a hagymát és végül ráhelyezzük a hús szeleteket, mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az uborkát vékony csíkokra daraboljuk és a főzési idő felénél a húshoz adjuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a végén a kész ételhez adjuk, összefőzzük. Barna vagy fehér rizzsel tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...