Mustáros szűzérme, baconnel és csemegeuborkával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg sertésszűz
só
bors
3 evőkanál liszt
1 vöröshagyma
15 dkg kockázott bacon
3 evőkanál olaj
10 db közepes méretű csemegeuborka
2 evőkanál mustár
1,5 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
a tálaláshoz:
főtt rizs
Elkészítés:
A sertésszüzet közepes vastagságúra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk. A bacont zsírjára pirítjuk, kevés olajjal kiegészítve megdinszteljük a hagymát és végül ráhelyezzük a hús szeleteket, mindkét oldalukat megpirítjuk. Felöntjük fehérborral, majd fedő alatt puhára pároljuk. Az uborkát vékony csíkokra daraboljuk és a főzési idő felénél a húshoz adjuk. A mustárt kikeverjük a tejszínnel és a végén a kész ételhez adjuk, összefőzzük. Barna vagy fehér rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése