Koskacukor: Túrós mousse , forralt boros meggyel

2017. december 24., vasárnap

Túrós mousse , forralt boros meggyel

Az év egyik legszebb pillanat, amire már régóta várok, várunk. Az első karácsonyunk hármasban. Annyira imádom ezt az ünnepet, mert tényleg a szeretetről szól, legalábbis mi nagyon figyelünk arra, hogy tényleg békésen és meghitten teljen. Még így az utolsó pillanatokban hoztam egy könnyű és gyors desszertet, ha mégis még valaki fakanált ragadna. Én délre végeztem mindennel, a fenyőfa feldíszítve, ajándékok alatta.

Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!












Túrós mousse, forralt boros meggyel
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
50 dkg meggy
2 dl forralt bor
2 teáskanál puncs pudingpor

túró mousse-hoz:
25 dkg túró
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
4 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál zselatin
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás fehérje
1 evőkanál vaníliás cukor

a tetejére:
darált mézeskalács

Elkészítés:
A meggyet felfőzzük a forralt borral, majd egy éjszakát állni hagyjuk. (Ez kihagyható, így intenzívebb lesz az íze.) Másnap ismét felforraljuk, a pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd besűrítjük vele.
A tejet és a tejszínt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot, a zselatint és a vanília kivonatot. Folyamatos kevergetés mellett 80 fokos hőmérsékletig felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémhez a túróval együtt.
Poharak aljára kanalazunk a forralt boros meggyből, ráöntjük a túrós mousse-t, majd darált mézeskaláccsal megszórjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük, de minimum 3-4 óra hosszára.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...