Békés boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!
Hozzávalók (6 db 2 dl-es pohárhoz):
50 dkg meggy
2 dl forralt bor
2 teáskanál puncs pudingpor
túró mousse-hoz:
25 dkg túró
2 dl tej
2 dl tejszín
2 tojás sárgája
4 evőkanál nyírfacukor
2 teáskanál zselatin
1 teáskanál vanília kivonat
2 tojás fehérje
1 evőkanál vaníliás cukor
a tetejére:
darált mézeskalács
Elkészítés:
A meggyet felfőzzük a forralt borral, majd egy éjszakát állni hagyjuk. (Ez kihagyható, így intenzívebb lesz az íze.) Másnap ismét felforraljuk, a pudingport kikeverjük kevés vízzel, majd besűrítjük vele.
A tejet és a tejszínt kimérjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a nyírfacukrot, a zselatint és a vanília kivonatot. Folyamatos kevergetés mellett 80 fokos hőmérsékletig felfőzzük, majd langyosra hűtjük. A tojások fehérjét felverjük a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a krémhez a túróval együtt.
Poharak aljára kanalazunk a forralt boros meggyből, ráöntjük a túrós mousse-t, majd darált mézeskaláccsal megszórjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük, de minimum 3-4 óra hosszára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése