Koskacukor: Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással

2017. december 18., hétfő

Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással

Sokat gondolkodtam a karácsonyi menün, ami nálunk itthon 24-ei ebéd. Szeretek ilyenkor valami különlegeset tenni az asztalra. Igyekszek arra törekedni, hogy valami könnyen emészthető legyen a főétel és a desszert is, mert az nap még vacsorázni is kell, illetve két napig terülj-terülj asztalka van mindenhol. Szerintem erre felkészíteni a gyomrunkat nem lehet. Aztán jön a pihi.
Leveles tésztában utoljára sertés szüzet sütöttem egészben, ami nagyon ízlett nekünk, most kipróbáltam ezt a verziót is.









Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással
Hozzávalók 4 személy részére
4 nagy szelet vagy 8 kisebb csirkemellfilé
2 db  25 dkg leveles tészta
3-4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors

20 dkg camembert sajt
1 tojás 
3-4 evőkanál szezámmag

az áfonya mártáshoz:
4 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
4 dl húsalaplé
2,5 dl áfonyalekvár
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
őrölt szerecsendió
őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel. Felhevített olajra helyezzük, mindkét oldalukat átpirítjuk, majd felöntjük borral és fedő alatt puhára pároljuk. Miután elkészültek, kivesszük és lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Az egyik leveles tésztát kihajtjuk, rá helyezzük a hús szeleteket és a camembert sajtot, amit előzőleg 4 vagy 8 egyenlő részre osztottunk. Végül betakarjuk a másik leveles tésztával. Nagyjából körbe vágjuk és a hús mellett, lenyomkodjuk, hogy ne tudjon a sajt kifolyni. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az áfonya mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, picit lepirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Miután besűrűsödött, beletesszük az áfonyalekvárt. Ízlés szerint fűszerezzük.
Friss balzsamecetes salátával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...