Leveles tésztában utoljára sertés szüzet sütöttem egészben, ami nagyon ízlett nekünk, most kipróbáltam ezt a verziót is.
Leveles tésztában sült camembert sajtos csirkemell, áfonya mártással
Hozzávalók 4 személy részére
4 nagy szelet vagy 8 kisebb csirkemellfilé
2 db 25 dkg leveles tészta
3-4 evőkanál olaj
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
frissen őrölt bors
só
20 dkg camembert sajt
1 tojás
3-4 evőkanál szezámmag
az áfonya mártáshoz:
4 dkg vaj
2 csapott evőkanál liszt
4 dl húsalaplé
2,5 dl áfonyalekvár
1/2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
őrölt szerecsendió
őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal és kakukkfűvel. Felhevített olajra helyezzük, mindkét oldalukat átpirítjuk, majd felöntjük borral és fedő alatt puhára pároljuk. Miután elkészültek, kivesszük és lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Az egyik leveles tésztát kihajtjuk, rá helyezzük a hús szeleteket és a camembert sajtot, amit előzőleg 4 vagy 8 egyenlő részre osztottunk. Végül betakarjuk a másik leveles tésztával. Nagyjából körbe vágjuk és a hús mellett, lenyomkodjuk, hogy ne tudjon a sajt kifolyni. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük, 15-20 perc alatt készre sütjük.
Az áfonya mártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, picit lepirítjuk, majd felöntjük a húsalaplével. Miután besűrűsödött, beletesszük az áfonyalekvárt. Ízlés szerint fűszerezzük.
Friss balzsamecetes salátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése