Koskacukor: Marcipános-szilvalekváros élesztős kiflik

2017. december 21., csütörtök

Marcipános-szilvalekváros élesztős kiflik

Gyakorlatilag minden évben sütök hókiflit. Ez most nem az a recept, de nagyon hasonlít rá és az a helyzet, hogy villám gyorsan elfogyott. Ma sütöttem a másik adagot, mert nem érte meg a karácsonyt. Most meggylekvárral töltöttem, és a savanykás ízével ebben a változatban is megállja a helyét. Gyorsan elkészíthetjük még az ünnepekig és az, hogy meddig áll el? Szerintem senkinél nem lesz tesztelve, mert pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.









Marcipános-szilvalekváros élesztős kiflik
Hozzávalók (4x8db):
25 dkg liszt
15 dkg puha vaj
1,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál langyos tej
1 evőkanál cukor
2 tojás sárgája
1/2 kávéskanál só

továbbá:
15 dkg marcipán
4-5 evőkanál szilva lekvár (kemény típusú)
2-3 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, elkeverjük a cukorral, majd a liszthez adjuk. Elvegyítjük benne a tojások sárgáját, a puha vajat és a sót, majd összeállítjuk és fóliába csomagoljuk. Szoba-hőmérsékleten pihentetjük minimum 30 percet. Ezután 4 részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk. A marcipánt kicsit felmelegítjük, hogy puha legyen, hozzáadjuk a szilvalekvárt és jól kikeverjük. A tölteléket szintén 4 részre osztjuk. A kinyújtott tésztalapokat megkenjük a töltelékkel, 8 egyenlő részre vágjuk, majd feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük, kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd porcukorba hempergetjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...