Koskacukor: Almás, mandulás piskóta

2017. december 23., szombat

Almás, mandulás piskóta

Holnap végre eljön az a pillanat, amikor felállítjuk az első olyan fát, amit már nem csak mi ketten élvezhetünk, hanem mi Emmánk is. Kíváncsi vagyok, hogy fog reagálni arra, ha meglát egy nagy díszes fát, ami világít és sok-sok csecse-becse lóg le róla. :) Mennyi díszt szeretne majd magáévá tenni? :) Mivel már a mi ajándékunk a múlt hónapban megérkezett, ami egy-egy klíma, gondoltuk nem tesszük a fa alá, így vettünk egymásnak egy-egy puzzle-t, bízva abban, hogy lesz egy kicsi időnk kirakni, szóval, így inkább Emma ajándékai lesznek a fa alatt. Külön csomagoltunk mindent, hogy érdekesebb legyen számára a kicsomagolás, ugyanis imádja a papírokat. :) Komolyan, papír mániás. Nagyon izgulok és nagyon-nagyon várom.









Almás, mandulás piskóta
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
15 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
6 dkg darált mandula
3 tojás
12 dkg puha vaj (plusz a forma kikenéséhez)
16 dkg nyírfacukor
1,8 dl tej
3 alma
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál fahéjas nyírfacukor

továbbá:
szeletelt mandula
2 dl tejszínhab

Elkészítés
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mandulát és a sütőport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat és a tejet. Belereszeljük egy narancs és egy citrom héját, majd vanília kivonattal ízesítjük. Hozzáadjuk a kimért lisztes keveréket, majd simára keverjük. Az almát meghámozzuk, ketté vágjuk, a magházat eltávolítjuk, majd vékonyra szeleteljük. A tortaformát kikenjük vajjal, kirakjuk almakarikával, majd megszórjuk fahéjas nyírfacukorral és a tésztával beterítjük. Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Még forrón kifordítjuk óvatosan a formából és megszórjuk szeletelt mandulával. Felvert tejszínhabbal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...