Olasz gesztenyés sütemény
Hozzávalók
35 dkg liszt
10 dkg hideg vaj
60 ml olívaolaj
2 tojás
2 evőkanál hideg víz
2 teáskanál sütőpor
egy csipet só
a töltelékhez:
20 dkg cukrozott gesztenyepüré
10 dkg csokoládé csepp (vagy reszelt csokoládé)
1 teáskanál vanília kivonat
1-2 evőkanál rum aroma vagy rum
2-3 evőkanál eszpresszó
1 evőkanál holland kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
egy csipet só
továbbá:
porcukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kimérjük, késes robotgépbe tesszük, majd összeállítjuk. Fóliába csomagolva legalább 2 óra hosszára hűtőbe helyezzük. A töltelék alapanyagait kimérjük, jól összedolgozzuk és állni hagyjuk, amíg a tészta a hűtőben van. Enyhén lisztezett felületre borítjuk, egész vékonyra kinyújtjuk, majd nagyobb méretű pogácsa szaggatóval köröket szaggatunk. Megtöltjük töltelékkel, összezárjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Kisebb méretű ravioli formázóval is készíthetjük. (Az eredeti azzal készül, több töltelék fér bele, nélküle valószínű ki fog maradni belőle.)
Előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 10-12 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt porcukorba hempergetjük.
De finom lehet! :)
VálaszTörlés