Zöldborsos csirkemell, gesztenyés-sütőtökös rizottóval
Hozzávalók (4 személy részére):
a zöldborsos csirkemellhez:
80 dkg csirkemellfilé
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olaj
1 dl fehérbor
2 dl tejszín
1 teáskanál étkezési keményítő
2 teáskanál zöldbors
frissen őrölt bors
só
a gesztenyés-sütőtök rizottóhoz:
20 dkg arborio rizs
2 teáskanál morzsolt zsálya
20 dkg darabolt sült gesztenye
20 dkg apróra kockázott sütőtök
1 dl fehérbor
1 liter forró húsalaplé
5 dkg reszelt parmezán
3 dkg vaj
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A csirkemellfilét közepes kockára daraboljuk. A vörös és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a zöldborsot és a hagymával együtt pirítjuk. Ráhelyezzük a csirkemell kockákat, fehéredésig sütjük, felöntjük fehérborral, végül lefedve puhára pároljuk. A tejszínnel kikeverjük a keményítőt és a csirkemell raguhoz adjuk, besűrítjük. Sóval és borssal ízesítjük.
A rizottóhoz a vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zsályát és a rizst, lepirítjuk. Ezután felöntjük borral, megvárjuk amíg beszívja, majd beletesszük a sütőtököt, és felöntjük 2-3 merőkanálnyi húsalaplével. Folyamatosan keverve addig főzzük és addig adagoljuk a húsalaplét, amíg a sütőtök és a rizs meg nem puhul. Az utolsó pillanatokban beleszórjuk a feldarabolt sült gesztenyét. (Amennyiben szükséges lenne még húsalaplé, de már nincs, pótolhatjuk kevés vízzel.) Amikor elkészült, levesszük a tűzről, beletesszük a reszelt parmezánt és a vajat, majd jól elkeverjük. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése