Puszedlis muffin
Hozzávalók (12 db-hoz):
12,5 dkg fehér liszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg nyírfacukor
3 evőkanál méz
12 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tej
továbbá:
12 teáskanál szilva lekvár
a csokoládé mázhoz:
5 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 kávéskanál rum/ rumaroma
1 teáskanál méz
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fűszerkeveréket, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. A mézet a vajhoz adjuk és felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet, majd a kimért száraz alapanyagot és simára keverjük. A muffin formákat kapszlikkal kibéleljük, egy-egy evőkanál tésztát teszünk az aljára, majd egy-egy teáskanál szilvalekvárt és a végén ismét egy-egy evőkanállal a tésztából. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a mézet. Végül megkenjük a kihűlt muffinok tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése