Koskacukor: Puszedlis muffin

2017. december 15., péntek

Puszedlis muffin

A puszedlis muffin ötletet egy mézeskalács fűszeres kevert tészta recept adta, amivel karácsonyi süti ötlet gyűjtés közben találkoztam. Jó házi szilvalekvárral alaposan megtöltöttem, majd az elmaradhatatlan rumos csokoládé a tetejére. Nagy muffinokat készítettem, de ha van mini sütőformánk, akkor talán érdemes azzal, mert sok kicsi falat jön ki. Vendég váráshoz biztos ezt választanám, mert így biztos jut hely a többi finom sütinek is.











Puszedlis muffin
Hozzávalók (12 db-hoz):
12,5 dkg fehér liszt
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 teáskanál holland kakaó
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg nyírfacukor
3 evőkanál méz
12 dkg vaj
1 tojás
1,5 dl tej

továbbá:
12 teáskanál szilva lekvár

a csokoládé mázhoz:
5 dkg étcsokoládé
50 ml tejszín
1 kávéskanál rum/ rumaroma
1 teáskanál méz

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a mézeskalács fűszerkeveréket, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát. A mézet a vajhoz adjuk és felolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas mézet és a tejet, majd a kimért száraz alapanyagot és simára keverjük. A muffin formákat kapszlikkal kibéleljük, egy-egy evőkanál tésztát teszünk az aljára, majd egy-egy teáskanál szilvalekvárt és a végén ismét egy-egy evőkanállal a tésztából. Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 20-25 perc alatt készre sütjük. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, a rumot és a mézet. Végül megkenjük a kihűlt muffinok tetejét.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...