Currys karfiol krémleves csicseriborsóval
Hozzávalók:
2 nagy burgonya
1 nagy karfiol
20 dkg konzerv csicseriborsó
2 liter húsalaplé
1 vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál őrölt kurkuma
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 teáskanál curry
só
bors
1 dl tejszín
továbbá:
sajtos pirítós
chili
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a karfiolt rózsáira szedjük és a vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, a karfiolt és a csicseriborsót. Fűszerezzük, majd felöntjük húsalaplével. Addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Végül simára turmixoljuk a tejszínnel és sóval, borssal ízesítjük. Ismét felforraljuk. Sajtos pirítóssal és chilivel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése