Diós, banános piskóta karamell öntettel
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
30 dkg érett banán
10 dkg zabliszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg sötét nádcukor
5 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
10 dkg olaj
3 tojás
1,5 dl tej
15 dkg negyedelt dió
továbbá:
karamell öntet
Elkészítés:
A banánt a tojással krémesre turmixoljuk botmixer segítségével. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a kétféle cukrot.
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a fahéjat és a sütőport, majd a felhabosított banános keverékhez adjuk és simára keverjük fakanállal.
Olajozott 22 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, megszórjuk negyedelt dióval, amit egy kanál segítségével kicsit a tésztába süllyesztünk. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük 30-40 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával és további 15-20 percig hagyjuk tovább. (Tűpróba!) Formába hagyjuk kihűlni. Karamell öntettel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése