Koskacukor: Diós, banános piskóta karamell öntettel

2017. november 27., hétfő

Diós, banános piskóta karamell öntettel

Emmával nagyon nagy kedvencünk a banán. Reggeli karobos zabkása, banánnal a legtutibb választás. Tartalmas, energiát ad és nagyon finom. Természetesen cukor nélkül készítem még magamnak is, annyi különbséggel, hogy az enyém felesben tejjel készül. Először most vásároltam karobport, kakaó helyettesítőnek Emmának, de rákaptam én is, mert nagyon finom. Nem mondom, hogy teljes mértékben hasonlít rá, inkább édesebb, mint keserű, de aki szereti, lehet egy alternatíva ízesítésnek. De akkor ezeket most tegyük félre és koncentráljunk a banános piskótára. Ez viszont nekem és a férjemnek készült. Ő úgy van vele, hogy sütibe jöhet, főleg ha van benne valami olyan, ami nagy kedvenc, jelen esetben a dió. :) No, meg a karamell.











Diós, banános piskóta karamell öntettel
Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
30 dkg érett banán
10 dkg zabliszt
25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg sötét nádcukor
5 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
2 teáskanál sütőpor
10 dkg olaj
3 tojás
1,5 dl tej
15 dkg negyedelt dió

továbbá:
karamell öntet

Elkészítés:
A banánt a tojással krémesre turmixoljuk botmixer segítségével. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a kétféle cukrot.
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a fahéjat és a sütőport, majd a felhabosított banános keverékhez adjuk és simára keverjük fakanállal.
Olajozott 22 cm átmérőjű tortaformába kanalazzuk, megszórjuk negyedelt dióval, amit egy kanál segítségével kicsit a tésztába süllyesztünk. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük 30-40 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával és további 15-20 percig hagyjuk tovább. (Tűpróba!) Formába hagyjuk kihűlni. Karamell öntettel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...