Koskacukor: Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal

2017. november 21., kedd

Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal

Ebben a gonosz időben nincs is jobb, mint egy melengető nagy tányér krémleves. Hogy miért gonosz? Emma ismét megfázott, mert az öltözés nagy kalamajka nálunk, először általában én, aztán már ő is beleizzad, mire sikerül mindent ráadni. De ez egy ilyen időszak, majdcsak hozzászokik. Ha meg nem, akkor nekem kell igyekezni. :)







Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal
Hozzávalók
2 nagy fej fokhagyma
4 nagyobb burgonya
1 szál póréhagyma
2 liter húsalaplé
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió

1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
50 ml tejszín

továbbá:
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
2 evőkanál tökmag
4 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kétféle hagymát olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a húsalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Botturmix segítségével simára turmixoljuk, végül hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és éppen csak felforraljuk.
A magokat kimérjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a tálalt levesre szedjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...