Fokhagymás burgonyakrémleves pirított magvakkal
Hozzávalók
2 nagy fej fokhagyma
4 nagyobb burgonya
1 szál póréhagyma
2 liter húsalaplé
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
őrölt fehér bors
őrölt szerecsendió
só
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
50 ml tejszín
továbbá:
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
2 evőkanál tökmag
4 evőkanál napraforgómag
Elkészítés:
A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük és megpucoljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A kétféle hagymát olívaolaj és vaj keverékén megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük a húsalaplével. Ízlés szerint fűszerezzük. Addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Botturmix segítségével simára turmixoljuk, végül hozzáadjuk a tejszínt. Visszatesszük a tűzre és éppen csak felforraljuk.
A magokat kimérjük, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a tálalt levesre szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése