Sütőtökkel, birsalmával és körtével sült fűszeres csirke
Hozzávalók:
1 kisebb egész csirke
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt tárkony
4 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt feketebors
4 evőkanál olaj
2 dl húsalaplé vagy víz
továbbá:
4 birsalma
1 kicsi sütőtök (kb. 30 dkg)
3 körte
15 dkg bulgur
Elkészítés:
A fűszereket kimérjük és összekeverjük az olajjal, majd a csirkébe dörzsöljük. A birsalmát és a tököt meghámozzuk és a körtével együtt kockára daraboljuk. Egy nagyon tepsire elterítjük, ráhelyezzük a fűszeres csirkét. Aláöntjük a húsalaplét, majd alufóliával lefedve 170 fokos sütőbe helyezzük és kb. 2 óra alatt puhára pároljuk.
A bulgurt kétszeres vízmennyiségben megfőzzük. A megsült csirkét kivesszük a tepsiből, a zöldségekhez adjuk a megfőtt bulgurt, átforgatjuk, végül tálba szedjük és a hús mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése