Koskacukor: Sütőtökkel, birsalmával és körtével sült fűszeres csirke

2017. november 14., kedd

Sütőtökkel, birsalmával és körtével sült fűszeres csirke

A sütőtök, a körte és az idén a birsalma is nagyon menő nálunk. Birsalmát korábban soha nem ettem, de gondoltam Emmának meg kell kóstolnia. Teszteltem és láttam rajta, hogy nagyon ízlik neki, így kipróbáltuk mi is. A sütőtökkel és a körtével nagyon jól harmonizál. Jól befűszereztem a csirkét, betoltam a sütőbe és pár óra alatt kész is lett. Bulgurral tálaltam. Az első olyan étel, amiből Emma is evett. Kicsit fűszeresebb volt és más volt az íze a megszokott általam készített baba ételeknél, de valahol ha azt nézzük előbb-utóbb úgyis azt eszi amit mi, és pedig e felé tartunk.









Sütőtökkel, birsalmával és körtével sült fűszeres csirke
Hozzávalók:
1 kisebb egész csirke
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt tárkony
4 kávéskanál só
1 kávéskanál őrölt feketebors
4 evőkanál olaj
2 dl húsalaplé vagy víz
továbbá:
4 birsalma
1 kicsi sütőtök (kb. 30 dkg)
3 körte
15 dkg bulgur

Elkészítés:
A fűszereket kimérjük és összekeverjük az olajjal, majd a csirkébe dörzsöljük. A birsalmát és a tököt meghámozzuk és a körtével együtt kockára daraboljuk. Egy nagyon tepsire elterítjük, ráhelyezzük a fűszeres csirkét. Aláöntjük a húsalaplét, majd alufóliával lefedve 170 fokos sütőbe helyezzük és kb. 2 óra alatt puhára pároljuk.
A bulgurt kétszeres vízmennyiségben megfőzzük. A megsült csirkét kivesszük a tepsiből, a zöldségekhez adjuk a megfőtt bulgurt, átforgatjuk, végül tálba szedjük és a hús mellé kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...