Koskacukor: Indiai csirkemell édesburgonyával

2017. november 29., szerda

Indiai csirkemell édesburgonyával

Éppen indai csirkét tervezek holnapra és eszembe jutott, hogy korábban készült már nálunk egy hasonló édesburgonyával. Most sütök mellé naan kenyeret, valahogy ez nálunk általában elmaradhatatlan, de, ha nincs idő rá rizzsel is kínálhatjuk.






Indiai csirkemell édesburgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
30 dkg édesburgonya
4 evőkanál olívaolaj
3-4 dl sűrű paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 cm friss gyömbér
2 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1/2 tk. koriander
1/2 tk. őrölt római kömény
1 kávéskanál cayenne bors


Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és a csirkemellel együtt felkockázzuk. A kétféle hagymát és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a gyömbért lereszeljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Végül beletesszük az édesburgonyát, fűszerezzük és felöntjük paradicsomlével. Készre főzzük, joghurttal és barna rizzsel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...