Koskacukor: Sütőtökös zabkeksz

2017. november 16., csütörtök

Sütőtökös zabkeksz

Még mindig nem unjuk a sütőtököt. A reggeli kávé mellé kell valami kísérő, mert későn reggelizek mostanában. Egyébként a kávét cukor nélkül iszom, így nagyon passzol mellé ez az édeskés, az áfonyától kicsit savanykás és a fahéjtól fűszeres keksz. Ajánlanám, ha van otthon mézeskalács fűszerkeverék, akkor tehetünk abból is bele egy-két kávéskanállal. Biztos vagyok benne, hogy már sokan készülünk a karácsonyra és egy kis emlékeztető illat barátságossá varázsolja otthonunkat.









Sütőtökös zabkeksz
Hozzávalók:
25 dkg zabliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
csipet só
5 dkg sötét nádcukor
5 dkg nyírfacukor
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
1 tojás
15 dkg sütőtökpüré
1 teáskanál vanília kivonat
8 dkg aszalt áfonya

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a fahéjat és a sót. A vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a sütőtök pürét és a vaníliakivonatot. A száraz alapanyagokat beletesszük és összedolgozzuk. Gombócokat formálunk, amit a tenyerünkkel ellapítunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos sütőbe, 12-14 perc alatt készre sütjük. Sütőlemezen hagyjuk 4-5 percig, majd rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Dobozba tárolva sokáig puha marad.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...