Sütőtökön sült indai húsgombócok
Hozzávalók (4 személy részére)
1 kisebb sütőtök
1 konzerv paradicsom
1 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 dl víz
70 dkg darált serétshús
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors
só
továbbá:
30 dkg rigattoni
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A lilahagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a sütőtökkel és a konzerv paradicsommal együtt egy nagyobb jénaiba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük vízzel. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat készítünk. A sütőtökös ágyra helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, 1,5 óra alatt készre sütjük. A gombócokat kiszedjük egy tányérra. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a sütőtökös, paradicsomos raguhoz adjuk és összeforgatjuk. A gombócokat visszatesszük és így tálaljuk. Amennyiben rizst vagy naan lepényt készítünk mellé, természetesen nem kell kiszedni, hanem egyből lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése