Koskacukor: Sütőtökön sült indai húsgombócok

2017. november 15., szerda

Sütőtökön sült indai húsgombócok

Említettem már, hogy novemberben megkezdem az almás vagy tökös receptes bejegyzéseimet. Azt hiszem ez az indiai étel nem maradhatott ki. Továbbra is nagyon szeretjük ezt az ízvilágot és azok a fűszeres húsgombócok sütőtökös, paradicsomos ágyon sütve, egyszerűen isteni. Főtt tésztával tálaltam, de készíthetünk hozzá naan kenyeret is vagy éppen rizst, de a tészta is jó választás lehet, bár tudom nem egy indiai köret.









Sütőtökön sült indai húsgombócok
Hozzávalók (4 személy részére)
1 kisebb sütőtök
1 konzerv paradicsom
1 lilahagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 dl víz
70 dkg darált serétshús
6 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanál garam masala
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
frissen őrölt bors

továbbá:
30 dkg rigattoni

Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kisebb kockákra daraboljuk. A lilahagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a sütőtökkel és a konzerv paradicsommal együtt egy nagyobb jénaiba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal, és felöntjük vízzel. A darált sertéshúshoz hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk és közepes nagyságú gombócokat készítünk. A sütőtökös ágyra helyezzük, alufóliával lefedjük és 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük, 1,5 óra alatt készre sütjük. A gombócokat kiszedjük egy tányérra.  A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a sütőtökös, paradicsomos raguhoz adjuk és összeforgatjuk. A gombócokat visszatesszük és így tálaljuk. Amennyiben rizst vagy naan lepényt készítünk mellé, természetesen nem kell kiszedni, hanem egyből lehet tálalni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...