Sült almás-körtés zabkeksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz:
6 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg sült almapüré
10 dkg sötét nádcukor
6 dkg aranymazsola
1 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg fehér tönkölyliszt
13 dkg finom szemű zabpehely
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
csipet só
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a tojással és a cukorral, majd hozzáadjuk az almapürét. A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a zabpelyhet, a mazsolát, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót. Végül a lisztes keveréket a kikevert vajas alaphoz adjuk és jól összedolgozzuk. Közepes golyókat formálunk, ellapítjuk a tenyerünkkel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőbe 10-12 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk hűlni, majd rácsra helyezzük teljes kihűlésig. Dobozba tárolva sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése