Koskacukor: Camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkemell, ánizsos erdei gyümölcs szósszal, steak burgonyával

2015. január 5., hétfő

Camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkemell, ánizsos erdei gyümölcs szósszal, steak burgonyával

Olyan gyorsan elteltek az ünnepek, hogy lassan lehet visszarázódni a hétköznapokba és a munkába. Mintha pár nappal ezelőtt kezdtem volna készülődni a karácsonyra, pedig már egy hónap is eltelt. Eszméletlen, hogy mennyire telik az idő és akármennyire is furán hangzik pár hónap és főzhetjük a húsvéti sonkát. :)
Ünnepek után még elhívtuk anyuékat ebédre, de abban maradtunk, hogy valami egyszerűt készítek, mert már mindenki tele van. Nem mondom, hogy ez a legkönnyebb fogás, de eléggé egyszerű és ízletes, ráadásul a savanykás szósz még könnyített is az ebéden. Camembert sajt és az aszalt szilva nagyon jó párosítás, főleg ha erdei gyümölcs párosul mellé, ami egyáltalán nem édes, ánizsos és savanykás ízének köszönhetően még ízletesebbé vált ez a fogás.
A cím kicsit hosszúra sikeredett, de így kerek. :)





Camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkemell, ánizsos erdei gyümölcs szósszal, steak burgonyával
Hozzávalók:
Camemberttel és aszalt szilvával töltött csirkemellhez:
1 kg csirkemellfilé
20 dkg camembert
15 dkg aszalt szilva
só, bors

Panírozáshoz:
2 tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag

Sütéshez:
olaj

Ánizsos erdei gyümölcs szószhoz:
40 dkg erdei gyümölcs
1 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál őrölt ánizs
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Steak burgonyához:
1 kg burgonya
só, bors
2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál libazsír

Elkészítés:
A csirkemellet kicsit vastagabbra szeleteljük fel, majd enyhén klopfoljuk ki, hogy nagyobb legyen, így több töltelék fér bele, ráadásul a sajt sem folyik ki. Sózzuk, borsozzuk meg mind két oldalát. Töltsük meg camemberttel és aszalt szilvával, tekerjük fel, majd fogpiszkálóval a széleit tűzzük meg. A zsemlemorzsába tegyünk pár evőkanál szezámmagot, majd a szokásos módon panírozzuk be. Forró olajba süssük meg. Általában sütőben szoktam mostanában rántott húst készíteni, de ekkora mennyiséggel nem bírtam volna most egyszerre. Úgy sokkal egészségesebb és még szaga sincs. :)
Az erdei gyümölcsöt tegyük egy kisebb fazékba, adjunk hozzá egy evőkanál cukrot illetve a fűszereket, majd fedő alatt addig főzzük szép lassan, amíg be nem sűrűsödik.
A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vastagabb cikkekre. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Adjunk hozzá egy evőkanál libazsírt, majd jól dörzsöljük össze a kezünkkel, hogy mindenhol bevonja a krumplit.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, majd előmelegített 220°C-os sütőbe téve kb. 25-30 perc alatt süssük készre. Közben érdeme ránézni és megforgatni, hogy egyformán piruljon.
Tálalásnál a töltött hús mellé tegyük a steak burgonyát, majd locsoljuk meg erdei gyümölcs szósszal!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...