Most megosztom akkor veletek, hogy mi is járt a fejembe egyik nap, amit este viszonylag rövid idő alatt sikerült összehoznunk. Bizony, a szűzérme betöltését Balázsra bíztam és ügyesen sikerült is betöltenie.
Íme akkor jöjjön a recept!
Hozzávalók (4 személyre):
Gorgonzolás kakukkfüves szűzérméhez:
2 közepes méretű sertés szűzpecsenye
20 dkg gorgonzola
só, bors
kakukkfű
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
Édesburgonya körethez:
1-2 db édesburgonya
só
cayenne bors
olívaolaj
Sült körtéhez:
2 db körte
1 evőkanál méz
1 evőkanál balzsamecet
1 kávéskanál fahéj
csipet só
Elkészítés:
Először a szűzpecsenyéket óvatosan szúrjuk fel egy vékony éles késsel, majd töltsük meg gorgonzolával. Sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be kakukkfűvel. Olívaolajat és a fehérbort hevítsük fel és hirtelen süssük meg a húst, hogy bezáródjanak a rostok. majd fedő alatt 15-20 perc alatt közepes lángon süssük készre. Vegyük ki a serpenyőből a szűzpecsenyét, hagyjuk 5-10 percig pihenni és csak ezután kezdjük el felszeletelni. A visszamaradt szaftot addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, sózzuk, szórjuk meg cayenne borssal, majd olívaolajon pirítsuk meg. Öntsünk rá egy kevéske vizet és addig süssük, pároljuk, amíg meg nem puhul.
A körtéket vágjuk négy cikkre. A mézet karamellizáljuk egy serpenyőben a balzsamecettel, a fahéjjal és egy csipet sóval. Helyezzük el rajta a körtéket, majd alacsony lángon a körte minden oldalát süssük meg.
Tálalásnál vegyük elő egy nagyobb tányért, terítsük be rukkolával, helyezzünk el rajta egy-két körte cikket, egy pár kanál édesburgonyát illetve a felszeletelt szűzérméből. Locsoljuk meg a sűrű szafttal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése