Jamie Olivér oldalán sok mindent megtalálhatunk közöttük ezt is. Sok minden nem is kell hozzá, csupán egy kb. 1,5 kg-os grill csirke. A többi úgyis van otthon.
Szerintem a vaslábas a legmegfelelőbb erre, ha tehetjük készítsük abba.
A fűszerezést mindenhol lehet érezni, még a hús belsejébe is, ahová nehezebben hatolnak be az ízek. Egyszerűen tökéletes!
Köretnek sütőtökös burgonya pürét készítettem.
Jamie Olivér tejben sült csirkéje
Hozzávalók:
1 grill csirke (1,78 dkg)
olívaolaj
6 dl tej
10-12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szárított zsálya (a legjobb, ha van friss)
2 citrom héja
1/2 rúd fahéj
só, bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170°C-ra.
A csirke lábát kössük össze, ha csak úgy nem jutunk hozzá, hogy már nincs is vele dolgunk. Sózzuk borsozzuk be kívül-belül.
Vaslábasba hevítsünk fel pár kanál olívaolajat, helyezzük el benne a csirkét, majd pirítsuk meg minden oldalát. A bőre szép pirosnak kell lennie.
A fokhagymát szedjük gerezdekre. Nem szükséges megpucolni. A citromról hámozóval vágjuk le a héját, szép vékonyan.
Öntsünk fel tejjel a csirkét, fűszerezzük zsályával, fokhagymával, citrom héjával és egy fél rúd fahéjjal. Fedjük le, majd tegyük a sütőbe 1,5 óra hosszára. Ez idő alatt tökéletesre megpuhul.
Hagyjuk saját szaftjába kihűlni, majd emeljük ki és már szeletelhetjük is!
Ha marad ki, akkor tökéletes lehet salátához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése