Koskacukor: Jamie Olivér tejben sült csirkéje

2015. január 21., szerda

Jamie Olivér tejben sült csirkéje

Általában amikor be van kapcsolva itthon a tv, akkor legtöbbször tv paprikát nézünk. Akiket a legjobban szeretek Jamie, Nigella és Gordon. Természetesen a többi sem rossz, sőt az édességek terén Sweet Boy nálam a nyerő. Jamietől sok ötletet ellestem már és van kimondottan egy receptje, amire nagyon kíváncsi voltam. Tejbe pácoltam már csirkemellet és tudom, hogy nagyon finom lesz tőle, főleg ha még egy kis fokhagymát is belecsempészünk.
Jamie Olivér oldalán sok mindent megtalálhatunk közöttük ezt is. Sok minden nem is kell hozzá, csupán egy kb. 1,5 kg-os grill csirke. A többi úgyis van otthon.
Szerintem a vaslábas a legmegfelelőbb erre, ha tehetjük készítsük abba.
A fűszerezést mindenhol lehet érezni, még a hús belsejébe is, ahová nehezebben hatolnak be az ízek. Egyszerűen tökéletes!
Köretnek sütőtökös burgonya pürét készítettem.







Jamie Olivér tejben sült csirkéje
Hozzávalók:
1 grill csirke (1,78 dkg)
olívaolaj
6 dl tej
10-12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szárított zsálya (a legjobb, ha van friss)
2 citrom héja
1/2 rúd fahéj
só, bors

Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 170°C-ra.
A csirke lábát kössük össze, ha csak úgy nem jutunk hozzá, hogy már nincs is vele dolgunk. Sózzuk borsozzuk be kívül-belül.
Vaslábasba hevítsünk fel pár kanál olívaolajat, helyezzük el benne a csirkét, majd pirítsuk meg minden oldalát. A bőre szép pirosnak kell lennie.
A fokhagymát szedjük gerezdekre. Nem szükséges megpucolni. A citromról hámozóval vágjuk le a héját, szép vékonyan.
Öntsünk fel tejjel a csirkét, fűszerezzük zsályával, fokhagymával, citrom héjával és egy fél rúd fahéjjal. Fedjük le, majd tegyük a sütőbe 1,5 óra hosszára. Ez idő alatt tökéletesre megpuhul.
Hagyjuk saját szaftjába kihűlni, majd emeljük ki és már szeletelhetjük is!
Ha marad ki, akkor tökéletes lehet salátához.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...