A sütemény receptje innen származik, bár a piskótám az egészen más lett, mint amilyen a képen van, pedig a leírás szerint készítettem, de bevallom ezzel a vékony tésztával is isteni lett, mert legalább a krém ízét nem nyomta el. A legjobb szobahőmérsékleten tálalni a csoki ganache miatt. Ha újra sütném, akkor a tojásfehérjét felverném külön, a recept viszont úgy szólt, hogy nem kell szétválasztani. Szerintem e miatt lett ennyire vékony.
Az eredeti fekete erdő tortába cseresznye pálinkát is tenni kellene, ez most elmaradt, a recept sem írta. Pedig van itthon meggy illetve barack-cseresznye, talán legközelebb kipróbálom így is. ;)
Fekete erdő rolád
Piskótához:
3 tojás
75 g cukor
45 g liszt
11 g kakaópor
csipetnyi só
30 ml meleg habtejszín
Csokoládé ganachehoz:
100 g habtejszín
8 g méz
90 g min. 60%-os étcsokoládé
30 g vaj
Továbbá:
30 dkg meggy
habtejszín
kakaópor
Elkészítés:
A lisztet a kakaóporral és a sóval keverjük össze. A tojást verjük fel a cukorral, majd szitáljuk hozzá a kakaóporos lisztet. A végén keverjük hozzá a habtejszínt.
Béleljünk ki egy 30x30 cm tepsit sütőpapírral, majd simítsuk el egyenletesen.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 10 percig. Vegyük le a sütőpapírt és tekerjük fel. (Könnyen feltekerhető és nem törik!)
Gyorsan megsül, figyeljünk rá!
A krémhez a tejszínt melegítsük fel a mézzel, majd adjuk hozzá a csokoládét és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad. Amikor 60°C-ra lehűlt adjuk hozzá a vajat és hagyjuk teljesen kihűlni. (Ne tegyük hűtőbe!)
Tekerjük ki a piskótát, kenjünk meg a krémmel, osszuk el a meggyet, majd tekerjük fel. Felvert tejszínhabbal és kakaóporral díszítsük.
Tálalás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsékleten.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése