Hozzávalók (5 db 2 dl pohárhoz):
20 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál narancslekvár
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
zselatin fix
12 db babapiskóta
1/2 narancs leve
3 teáskanál amaretto
kakaópor
narancs
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral gőz felett verjük fel. Adjuk hozzá a mascarponét, a narancslekvárt és a vaníliarúd kikapart belsejét. Keverjük jól ki és a végén a zselatin fixszel még egyszer simára. A habtejszínt és a tojások fehérjét verjük habbá, majd szép sorba forgassuk bele óvatosan a mascarponés krémbe.
A babapiskótákat törjük ketté és áztassuk be az amarettós narancslébe. A krémmel rétegezve töltsük meg a poharakat. A végén naranccsal és kakaóporral díszíthetjük!
Tegyük hűtőbe 3-4 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.
Gyönyörűek a fotók Brigi, és milyen finom lehet ez a narancsos változat!!
VálaszTörlésJahj, de aranyos vagy! Köszi szépen! Szerintem a tiramisu bármely változata finom ;)
Törlés