Hozzávalók (8db palacsintához):
2 dl szóda
2 dl tej
20 dkg liszt
2 tojás
1 tk. cukor
1 kk. só
olaj a sütéshez
Töltelékhez:
20 dkg gesztenyemassza
1,5 dl habtejszín
ízlés szerint porcukor
1 teáskanál rum vagy rumaroma
Rumos csokoládé öntethez:
3 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
1 teáskanál holland kakaópor
1 teáskanál méz
2 teáskanál rum vagy rumaroma
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit turmixgéppel simára keverjük, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá, majd a gesztenyemasszához tesszük. Egy keveset félre tehetünk díszítéshez. Tehetünk hozzá porcukrot, ha édesebben szeretjük, bár szerintem a bolti gesztenyemassza éppen elég cukrozott, majd egy kevéske rummal kikeverjük óvatosan.
A csokoládé öntethez a vajat a csokoládéval felolvasztjuk, hozzá tesszük a két evőkanál vizet, a mézet, a holland kakaóport és a rumot. Addig keverjük, amíg sima nem lesz.
A palacsintákat kisütjük, megtöltjük gesztenyekrémmel, majd rumos csokiöntettel meglocsoljuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése