Koskacukor: Gesztenye krémmel töltött palacsinta, rumos csokoládé öntettel

2015. január 4., vasárnap

Gesztenye krémmel töltött palacsinta, rumos csokoládé öntettel

Általában reggelire vagy, ha csak leves van ebédre, akkor sütök palacsintát. Ezt még ünnepek előtt sütöttem, sült fokhagyma krémleves után desszertnek. Lehet házi gesztenyemasszából, de gyorsan is készíthetjük, ha sikerül bolti jó minőségű fagyasztotthoz jutni.






Gesztenye krémmel töltött palacsinta, rumos csokiöntettel
Hozzávalók (8db palacsintához):
2 dl szóda
2 dl tej
20 dkg liszt
2 tojás
1 tk. cukor
1 kk. só
olaj a sütéshez

Töltelékhez:
20 dkg gesztenyemassza
1,5 dl habtejszín
ízlés szerint porcukor
1 teáskanál rum vagy rumaroma

Rumos csokoládé öntethez:
3 dkg vaj
7 dkg étcsokoládé
1 teáskanál holland kakaópor
1 teáskanál méz
2 teáskanál rum vagy rumaroma
2 evőkanál víz

Elkészítés:
A palacsinta hozzávalóit turmixgéppel simára keverjük, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a tejszínt felverjük habbá, majd a gesztenyemasszához tesszük. Egy keveset félre tehetünk díszítéshez. Tehetünk hozzá porcukrot, ha édesebben szeretjük, bár szerintem a bolti gesztenyemassza éppen elég cukrozott, majd egy kevéske rummal kikeverjük óvatosan.
A csokoládé öntethez a vajat a csokoládéval felolvasztjuk, hozzá tesszük a két evőkanál vizet, a mézet, a holland kakaóport és a rumot. Addig keverjük, amíg sima nem lesz.
A palacsintákat kisütjük, megtöltjük gesztenyekrémmel, majd rumos csokiöntettel meglocsoljuk. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...