Érdemes otthon sütni valamilyen ropogtatni valót, mert így biztosan tudjuk, hogy mennyi cukor van benne illetve adalékanyag mentes.
Karácsonyra kaptam bögrés mérőpoharakat, amivel sokkal egyszerűbb ilyen gyors sütiket készíteni. Imádom használni!
Hozzávalók (kb. 20 db-hoz):
(1 bögre = 250 ml)
1 tojás
1/4 bögre sötét nádcukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál vanília kivonat
2 evőkanál szőlőmagolaj
csipet só
1/2 bögre tk. tönköly liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 bögre zabpehely
1 bögre aszalt szilva
Elkészítés:
A tojást keverjük ki a nádcukorral, a mézzel a szőlőmagolajjal, sóval és a vaníliakivonattal.
Mérjük ki a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket.
Az aszalt szilvát daraboljuk apróra és ezt is tegyük hozzá. Gyúrjuk össze kézzel, majd formázzunk golyókat és lapítsuk el a tenyerünkkel.
Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 180°C-os sütőbe kb. 15 percig süssük. Miután kihűlt tegyük kekszes dobozba, így nem szárad ki.
(Inkább puhák, mint az a ropogós fajta zabkeksz, ezért is sütinek hívom. Viszont nagyon egészséges, mert kevés benne a zsiradék és a cukor is, a többi meg tele van vitaminnal!)
Isteni lehet,az uram ugyan nem szereti a szilvat,de ki fogom probalni :)
VálaszTörlésÓóó, nem baj az! Lehet bármivel variálni és az a legjobb, hogy akkor tuti megunhatatlan! Látom mostanában te is egészséges sütiket hozol. Nagyon jó ötleteid vannak ám! :)
TörlésMost sütöttem először isteni lett
VálaszTörlés