Ez a görög citromos csirke leves viszonylag gyorsan elkészíthető, ha van otthon kész csirke húsalaplevünk.
Hozzávalók (4 személy részére):
40 dkg kockára darabolt csirkemell
2 liter csirke húsalaplé
4 evőkanál barna rizs
3 répa
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 tojás
2 babérlevél
só
szemes bors
citrom karika
Elkészítés:
A répát és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel apró kockára. Egy közepes fazékba dinszteljük meg kevés olajon, adjuk a csirkemellet és a rizst, majd pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel csirke húsalaplével, tegyünk bele babérlevelet, szemes borsot és sózzuk, ha szükséges. Amikor már megfőtt a rizs bele tehetjük a felvert tojásokat. Ekkor már ne forraljuk fel! Főzzük pár percig, amíg észre nem vesszük, hogy egy kicsit besűrűsödött. Citromkarikával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése