Nincs más dolgunk, mint előző este begyúrni és betenni a hűtőbe. A legjobb, ha apró szaggatóval szaggatjuk ki, igaz több munka, de így sokkal több lesz belőle.
Egy éjszakás pogácsa
Hozzávalók (2 db gáztepsihez):
75 dkg liszt
25 dkg lágy vaj
4 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 tojás
2 teáskanál só
Tetejére:
1 felvert tojás
Elkészítés:
A langyos tejbe keverjük el az élesztőt. A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a feldarabolt lágy vajat, a tojást, a sót és az élesztős tejet. Jól gyúrjuk össze, dolgozzuk ki a tésztát, majd lisztezett kelesztő tálba téve, tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra, majd kicsi pogácsa szaggatóval szaggassuk ki. Ha szeretnénk, akkor vágjuk be a tészta tetejét sűrűn késsel és ezután készítsünk pogácsákat. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk és pihentessük 20 percig. Kenjük meg mindegyik tetejét felvert tojással.
Előmelegített 200°C-os sütőbe kb. 15 perc süssük aranysárgára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése