Görögös karaj szeletek, kuszkusz salátával
Hozzávalók (4 főre):
80 dkg karaj
só
4 evőkanál liszt
1 teáskanál cayenne bors
3-4 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 kaliforniai paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
2 teáskanál szárított oregánó
1 dl víz vagy házi paradicsomlé
10 szem fekete olívabogyó
10 dkg fetasajt
Kuszkusz salátához:
25 dkg kuszkusz
só
bors
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál szőlőmagolaj
2 közepes paradicsom
2-3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A szép vékony hús szeleteket besózzuk, majd cayenne borsos lisztbe megforgatjuk. Olívaolajon mind a két oldalát megsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük, a paprikát pedig csíkokra vágjuk. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, a paprikát, fűszerezzük oregánóval. Ráreszeljük a citrom héját, majd hozzá facsarjuk a fél citrom levét. A fokhagymát megpucoljuk, késsel ellapítjuk, apróra daraboljuk és a serpenyőbe tesszük. Kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, felöntjük egy kevéske vízzel vagy paradicsomlével és jól összefőzzük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk még hozzá folyadékot. A végén karikára vágott olívabogyóval és kockára vágott fetasajttal dúsítjuk illetve friss petrezselyemmel díszítjük.
A kuszkuszhoz háromszor annyi vizet forralunk, majd ráöntjük és lefedjük. 15 perc alatt elkészül. Közbe a paradicsomot apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet pedig nagyon apróra daraboljuk. Összekeverjük a szőlőmagolajjal és az almaecettel, majd az egészet a kuszkuszhoz adjuk. A végén sózzuk és borsozzuk ízlés szerint!
Tálalásnál a hússzeletekre rászedjük a paradicsomos szószt, mellé pedig a kuszkusz salátát tálaljuk!
Kedves Brigi! Milyen címen tudnám Veled felvenni a kapcsolatot?
VálaszTörlésKedves Ildikó! A koskabrigi@gmail.com-on vagy a facebookon. :)
Törlés