Koskacukor: Görögös karaj szeletek, kuszkusz salátával

2015. január 9., péntek

Görögös karaj szeletek, kuszkusz salátával

Most már tényleg jól esne egy könnyű ebéd... gondoltam ezt hét elején, majd benéztem a hűtőbe és azon gondolkodtam, hogy mit is készítsek. Legyen valami saláta? Vagy valami tészta? Valamilyen sült hús? Hát nehéz döntés volt, mert már nem voltam különösebben éhes, még nagyon az ételre sem tudtam gondolni. De mégiscsak összeszedtem magam és összehoztam ezt a görög finomságot, egy könnyű kuszkusz salátával. Hmmm.... Nagyon finom lett ám! És az illata!!!







Görögös karaj szeletek, kuszkusz salátával
Hozzávalók (4 főre):
80 dkg karaj

4 evőkanál liszt
1 teáskanál cayenne bors
3-4 evőkanál olívaolaj
2 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1 kaliforniai paprika
1 konzerv darabolt paradicsom
2 teáskanál szárított oregánó
1 dl víz vagy házi paradicsomlé
10 szem fekete olívabogyó
10 dkg fetasajt

Kuszkusz salátához:
25 dkg kuszkusz

bors
2 evőkanál almaecet
1 evőkanál szőlőmagolaj
2 közepes paradicsom
2-3 szál újhagyma
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A szép vékony hús szeleteket besózzuk, majd cayenne borsos lisztbe megforgatjuk. Olívaolajon mind a két oldalát megsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A lilahagymát megpucoljuk, félbe vágjuk, majd vékonyra felszeleteljük, a paprikát pedig csíkokra vágjuk. A visszamaradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, a paprikát, fűszerezzük oregánóval. Ráreszeljük a citrom héját, majd hozzá facsarjuk a fél citrom levét. A fokhagymát megpucoljuk, késsel ellapítjuk, apróra daraboljuk és a serpenyőbe tesszük. Kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, felöntjük egy kevéske vízzel vagy paradicsomlével és jól összefőzzük. Ha nagyon sűrű lenne, akkor tegyünk még hozzá folyadékot. A végén karikára vágott olívabogyóval és kockára vágott fetasajttal dúsítjuk illetve friss petrezselyemmel díszítjük.
A kuszkuszhoz háromszor annyi vizet forralunk, majd ráöntjük és lefedjük. 15 perc alatt elkészül. Közbe a paradicsomot apróra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet pedig nagyon apróra daraboljuk. Összekeverjük a szőlőmagolajjal és az almaecettel, majd az egészet a kuszkuszhoz adjuk. A végén sózzuk és borsozzuk ízlés szerint!
Tálalásnál a hússzeletekre rászedjük a paradicsomos szószt, mellé pedig a kuszkusz salátát tálaljuk!




2 megjegyzés:

  1. Kedves Brigi! Milyen címen tudnám Veled felvenni a kapcsolatot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ildikó! A koskabrigi@gmail.com-on vagy a facebookon. :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...