Vörösboros meggyleves:
50 dkg fagyasztott meggy
4 evőkanál cukor
2 csillagánizs
4-5 szegfűbors
1 rúd fahéj
2 dl száraz vörösbor
víz
2 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A fagyasztott meggyet felöntjük vörösborral illetve egy kevés vízzel és felforraljuk. Ezután ízesítjük cukorral, csillagánizzsal, szegfűborssal és egy rúd fahéjjal. Ezután annyi vizet adunk hozzá, hogy bőven ellepje. Ismét felforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a meggy meg nem fő.
A keményítőt elkeverjük pár kanál vízzel, a levesből hozzá merünk egy merőkanállal, majd visszaöntjük. Pár percig hagyjuk még a tűzön, ezután kitehetjük hűlni vagy egyből tálalhatjuk forrón.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése