Sok receptet nem keresgettem hozzá, ugyanis az ötlet úgy jött, hogy megláttam ezt a képet és megkívántam. Őszintén egy zabpelyhes vagy egy sima keksz nekem jobban ízlik, mint ez az olasz biscotti. Lehet, hogy a recepttel lesz a gond, bár nem hiszem, mert máshol is megnéztem később és hasonlóak az arányok. Nekem nagyon száraz és mivel nem lehet vékonyra szelni a nagy mandula miatt, ezért sok is egyszerre. De természetesen kinek mi jön be. :)
Mandulás cantuccini
Hozzávalók (2 rúdhoz):
25 dkg tk. tönköly liszt
10 dkg nyírfacukor
egy csipet só
5 g sütőpor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
15 dkg pirított mandula
Elkészítés:
Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Ez az idő tökéletes lesz ahhoz is, hogy a mandulát megpirítsuk közben.
A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a cukrot, a sót, a sütőport és reszeljük bele egy egész citrom héját. Üssünk hozzá két tojást és a pirított mandulával együtt dolgozzuk össze. Osszuk két részre, formáljunk belőle két rudat, majd sütőpapírral bélelt tepsire tegyük egymás mellé.
Süssük kb. 30 percig. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk egy picit hűlni. Szeleteljük fel és tegyük vissza a tepsire, majd a sütőbe, de most már csak 170°C-ra. Süssük készre 10-15 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése