Hozzávalók:
80 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
4 evőkanál holland kakaópor
3 dl tej
5 evőkanál baracklekvár
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg meggy
1 dl meggy pálinka
kókuszreszelék
Elkészítés:
Előző este áztassuk be a meggyet pálinkába, majd másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki, de úgy, hogy ezt még felfogjuk használni a masszához. A meggyet, ha nagyok vágjuk ketté.
A kekszet keverjük el a porcukorral és a kakaóporral. Adjuk hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, a pálinkát és a tejet. Gyúrjuk jól össze, ha szükséges tegyünk még hozzá folyadékot. Ne legyen morzsás, könnyen gyúrható legyen. Mehet a hűtőbe 1 óra hosszára.
Vegyünk a kezünkbe egy keveset, tegyünk a közepébe meggyet, majd készítsünk golyókat és hempergessük meg kókuszreszelékbe. Tálalásig tároljuk hűvös helyen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése