Koskacukor: Meggy pálinkás kekszgolyók

2015. január 6., kedd

Meggy pálinkás kekszgolyók

Egy minőségi házi pálinka (bár nem szeretem a pálinkát :) ) nagyon jól passzolhat egy-egy süteményhez, mint ehhez a kekszgolyóhoz is a meggy pálinka. Normális esetben ennek a mennyiségnek a fele is bőven elég, de ezt még a szilveszteri bulira készítettük, ahol voltunk jó páran. Enyhén alkoholos, kellemes íze lett, tehát aki nem szereti a pálinkát nyugodtan kipróbálhatja. Balázzsal 1 órán keresztül golyóztunk, a darabszámot nem tudom, de jó sok jött ki belőle.









Meggy pálinkás kekszgolyók
Hozzávalók:
80 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
4 evőkanál holland kakaópor
3 dl tej
5 evőkanál baracklekvár
10 dkg olvasztott vaj

15 dkg meggy
1 dl meggy pálinka

kókuszreszelék

Elkészítés:
Előző este áztassuk be a meggyet pálinkába, majd másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki, de úgy, hogy ezt még felfogjuk használni a masszához. A meggyet, ha nagyok vágjuk ketté.
A kekszet keverjük el a porcukorral és a kakaóporral. Adjuk hozzá a lekvárt, az olvasztott vajat, a pálinkát és a tejet. Gyúrjuk jól össze, ha szükséges tegyünk még hozzá folyadékot. Ne legyen morzsás, könnyen gyúrható legyen. Mehet a hűtőbe 1 óra hosszára.
Vegyünk a kezünkbe egy keveset, tegyünk a közepébe meggyet, majd készítsünk golyókat és hempergessük meg kókuszreszelékbe. Tálalásig tároljuk hűvös helyen!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...