Tehát a holnapi nagy disznóvágásra ezzel az áfonyás pitével indulok el itthonról!
Áfonyás pite kefirrel és kovásszal
Hozzávalók (30 cm átmérőjű piteformához):
150 g aktív kovász
3 tojás
150 g liszt
30 g cukor
3 g só
200 g kefir (szerintem elég a fele)
Ízlés szerint friss áfonya és/vagy áfonyalekvár. (Nálam most vegyesen volt.)
Porcukor vagy fahéjas porcukor
(Szerintem a tésztájába lehetne reszelni egy kevéske citrom héját.)
Elkészítés:
Az aktív kovászt tegyük egy tálba, majd keverjük ki a tojásokkal úgy, hogy egyesével adjuk hozzá. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és keverjük simára. Mehet hozzá a cukor a só és a kefir. Egy folyékony, homogén masszát kell, hogy kapjunk. Pihentessük 20-30 percig szobahőmérsékleten. Ez idő alatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Öntsük a tésztát egy kivajazott 30 cm átmérőjű pite formába, majd csöpögtessünk rá lekvárt és szórjuk meg gyümölccsel. Toljuk a sütőbe kb. 40-45 percre. Akkor jó, ha a teteje már szép aranybarna. Porcukorral meghintve tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése