Koskacukor: Aszalt paradicsom szószos spaghetti

2015. január 27., kedd

Aszalt paradicsom szószos spaghetti

A múltkor már nem akartam este sok időt a konyhába tölteni és eszembe jutott, hogy az idén még nem is ettünk semmilyen tésztás ételt. Nem vagyunk nagyon nagy tésztásak, de azért néha-néha szívesen megeszünk egy tányérral. Főleg, ha ízesebb, különlegesebb a szósz hozzá. Kipakoltam a hűtőt és pár alapanyagból gyorsan összedobtam egy krémes öntetet, miközben kifőztem a tésztát. Tényleg gyorsan elkészült és nagyon finom lett! Mindenkinek ajánlom, aki szereti az olaszos ételeket. :)




Aszalt paradicsom szószos spaghetti
Hozzávalók (2 személy részére):
20 dkg spaghetti 
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
6-7 db aszalt paradicsom
15 dkg bacon
só, bors
1 teáskanál szárított oreganó
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 evőkanál liszt
1 dl száraz fehérbor
1 - 1,5 dl tejszín
4 evőkanál parmezán

Elkészítés:
A tésztát főzzük kb. 10 perc alatt "al dentere". 
Ez idő alatt elkészíthetjük a szószt. A vöröshagymát pucoljuk meg és daraboljuk apróra. Vegyünk elő egy serpenyőt és dinszteljük meg olívaolajon. Az aszalt paradicsomot szeleteljük szép vékonyra, a bacont pedig kockázzuk fel és adjuk mind két alapanyagot a hagymához. Pirítsuk pár percig, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, oreganóval és bazsalikommal.
Amikor a bacon kellőképpen megpirult, szórjuk meg liszttel és folyamatos keverés közben adjuk hozzá a fehérbort, majd a tejszínt. Amennyiben nagyon sűrűnek találjuk öntsünk hozzá még.
A végén szórjuk meg bőségesen parmezánnal és addig keverjük, amíg el nem olvad.
Tálalhatjuk friss bazsalikommal, extra aszalt paradicsommal és parmezánnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...