Koskacukor: Narancsos tiramisu

2015. január 8., csütörtök

Narancsos tiramisu

Nem volt kedvem már hétvégén sütögetni, de mégis kellett valamilyen desszertet készítenem, mert vendégeink voltak. Valami egyszerűre gondoltam, ami tényleg gyorsan elkészül, nem kell sütni, csak egy pohárba kanalazni, hűtőbe tenni és már kész is. Na, ez pont egy ilyen desszert. Egy baj van vele, gyorsan elfogyott.







Narancsos tiramisu
Hozzávalók (5 db 2 dl pohárhoz):
20 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
2 tojás
3 evőkanál cukor
1 evőkanál narancslekvár
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
zselatin fix

12 db babapiskóta
1/2 narancs leve
3 teáskanál amaretto

kakaópor
narancs

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral gőz felett verjük fel. Adjuk hozzá  a mascarponét, a narancslekvárt és a vaníliarúd kikapart belsejét. Keverjük jól ki és a végén a zselatin fixszel még egyszer simára.  A habtejszínt és a tojások fehérjét verjük habbá, majd szép sorba forgassuk bele óvatosan a mascarponés krémbe.
A babapiskótákat törjük ketté és áztassuk be az amarettós narancslébe. A krémmel rétegezve töltsük meg a poharakat. A végén naranccsal és kakaóporral díszíthetjük!
Tegyük hűtőbe 3-4 óra hosszára, de a legjobb egy éjszakára.







2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a fotók Brigi, és milyen finom lehet ez a narancsos változat!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jahj, de aranyos vagy! Köszi szépen! Szerintem a tiramisu bármely változata finom ;)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...