Koskacukor: Alj nélküli túrós, meggyes

2016. július 3., vasárnap

Alj nélküli túrós, meggyes

A kedven évszakom a nyár és nem csak azért, mert szép idő van és nyaralni mennek az emberek, hanem azért is, mert széles választék van a zöldségesnél, magyar, napon érő gyümölcsökkel és zöldségekkel tele. Azt sem tudom eldönteni sokszor, hogy melyikből is vigyek haza. Egész nap szinte csak zöldségen és gyümölcsön élek, de ebben a melegben mit is kívánhatnánk jobban? Dinnye behűtve..., vagy egy kis savanykás gyümölcs.
Képes voltam és tegnap meg ma is bekapcsoltam a sütőt egy kis időre. Az alj nélküli túrósban az a legjobb, hogy kevés szénhidrátot tartalmaz, könnyű süti és egy kis gyümölccsel megszórva... akár frissítő is lehet.









Alj nélküli, meggyes
Hozzávalók 20x20 cm-es tepsihez:
50 dkg túró
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
10 dkg nyírfacukor
3 tojás
2 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg teljes kiőrlésű búzadara
1 teáskanál sütőpor
40 dkg magozott meggy

Elkészítés:
A vajat a nyírfacukor felével habosra keverjük. A tojásokat ketté választjuk és a tojások sárgáját a kihabosított vajhoz adjuk, majd a túrót és krémesre keverjük. Citromlével és citrom reszelt héjával ízesítjük. A lisztet és a búzadarát kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, majd a túrós keverékhez adjuk, csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét a nyírfacukor másik felével kemény habbá verjük és két részletben hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre simítjuk, majd meggyel kirakjuk a tetejét. Előmelegített 170 fokos sütőbe 60 perc alatt készre sütjük. A formába hűlni hagyjuk, majd eltávolítjuk a sütőpapírt és kockákra szeleteljük. Fogyasztásig, lezárt dobozba hűtőbe tároljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...