Koskacukor: Madártej rumos csokoládéöntettel

2016. július 13., szerda

Madártej rumos csokoládéöntettel

Számomra a mai meleg elviselhetetlenebb volt, mint a tegnapi, úgyhogy már várom a lehűlést egy pár napra. Mindenki szervezetét megviseli szerintem ez a hőség és igazából azt sem tudja az ember, hogy mit fogyasszon egész nap. Valami hűsítőt? Itt egy egyszerű desszert, ami behűtve a legfinomabb! Gyerekkorom kedvence más öltözetben kapott most szerepet a blogomon.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júliusi számában is.









Madártej rumos csokoládéöntettel 
Hozzávalók 2 pohárhoz:
4 dl tej
1/2 vaníliarúd
3 tojássárgája
2 tojásfehérje
3 evőkanál nyírfacukor

a csokoládéöntethez:
3 dkg vaj
1 teáskanál holland kakaópor
1 evőkanál nyírfacukor
5 dkg étcsokoládé
2 teáskanál rum(aroma)
1/2 dl habtejszín

Elkészítés:
A tejet felforraljuk a vaníliarúddal. A tojások sárgáját kikeverjük 2 evőkanál nyírfacukorral. A fehérjét habbá verjük 1 evőkanál nyírfacukorral. A habból a felforrt tejbe kanalazunk, 1-2 perc alatt megfőzzük, közben egyszer megfordítjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, és félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg a hab el nem fogy. Ezután leszűrjük a tejet, hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, majd alacsony lángon pár percig tovább főzzük, de nem forraljuk. Poharakba öntjük, és a habbal díszítjük.
Az öntethez felolvasztjuk a vajat, csomómentesre dolgozzuk a kakaóporral és a nyírfacukorral. Beletesszük az étcsokoládét és a tejszínt. Addig keverjük, amíg egyneművé nem válik. Rummal vagy -aromával ízesítjük. A kihűlt madártejet a rumos csokoládéöntettel tálaljuk.

Tipp: kínálhatunk hozzá szezonális gyümölcsöt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...