Koskacukor: Citromos, szezámmagos linzer nyírfacukorral

2016. július 19., kedd

Citromos, szezámmagos linzer nyírfacukorral

Nagyjából összepakoltam, azt hiszem reggel szinte indulásra készen leszünk. Nagyon izgatott vagyok, nyaralás előtt mindig úgy érzem magam, mint egy kisgyerek. Pedig... vagy lehet ez az érzés mindig megmarad. Imádok utazni, világot látni, csavarogni, úgyhogy már nagyon hiányzott. Ismét boros részre megyünk, bár igaz itt is jártunk már, de azért találtam még mindig olyan helyet Badacsony környékén amit nem látogattunk még meg. Van egy-két ötletem, no meg a sok-sok pihenés. Hazafelé, ha minden igaz akkor az idei harmadik állatkerti látogatásunkat is megtesszük és azt hiszem az idén a szegedi Vadaspark is kihagyhatatlan lesz. Ennyi állatot egy év alatt nem láttam még az tuti.
De most megosztok veletek egy elmaradt receptet. Valahogy elkallódott, de a minap szembe került velem, úgyhogy azt hiszem nem is tartogatom tovább megosztom veletek. A jövő hét közepéig biztos nem jelentkezek, addig is ezzel kell beérni. :)
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.








Citromos, szezámmagos linzer nyírfacukorral
Hozzávalók 25-30 db-hoz
12 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg szezámmag
5 dkg nyírfacukor
8 dkg hideg vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 tojás

Elkészítés:
Az alapanyagokat kimérjük, késes aprítógépbe tesszük, majd addig kevertetjük, amíg majdnem összeáll a tészta. Kézzel cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.
Enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges szaggatóval kiszúrjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: kedvenc, nyírfacukorral készült lekvárunkkal megkenve kettesével összeragaszthatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...