Koskacukor: Lecsós csirkecomb parmezánnal

2016. július 18., hétfő

Lecsós csirkecomb parmezánnal

Amikor nem sok kedvem van vagy éppen nincs időm főzni, akkor is valami finom kerül az asztalra ebédre. Ilyen esetekben készülnek nálam az egytálételek vagy valamilyen rakott tészta. De a lényeg, hogy össze kelljen dobni és sütőbe helyezni. Közben lehet pihenni vagy éppen lakást takarítani. Kinek éppen mihez van kedve vagy éppen mi vár rá. :)
Biztos máshol is előfordult már a hűtő kiürítése, rám holnap vár ez, ugyanis útnak indulunk és végre majdnem egy hét pihenés, kikapcsolódás vár rám. Ilyenkor készül a mindennel megrakott pizza vagy ami van itthon dobjuk össze ételek sorozata. Nah, ez is pont megfelelő, ha sok zöldségünk van.






Lecsós csirkecomb parmezánnal
Hozzávalók 4 személy részére
4 egész csirkecomb
50 dkg burgonya
1 kaliforniai paprika
1 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
30 dkg paradicsom
só, bors
3-4 teáskanál mediterrán zöldfűszer
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt felkarikázzuk. Egy nagyobb jénai aljára helyezzük a burgonya szeleteket, erre jönnek a zöldségek, majd a sózott és borsozott csirkecombok. Az egészet megszórjuk bőven mediterrán zöldfűszerrel. Felöntjük fehérborral, meglocsoljuk olívaolajjal, majd fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1-1,5 óra hosszára. Villával ellenőrizzük, hogy a burgonya és a hús megpuhult e. Amennyiben jónak találjuk, a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk bőségesen reszelt parmezánnal, majd további 15 percig sütjük tovább.
Tálalhatjuk friss kerti salátával!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...