Koskacukor: Almás-vaníliás granola

2016. október 20., csütörtök

Almás-vaníliás granola

Nem is olyan régen osztottam meg veletek egy nagyon finom őszi granola receptet és most itt egy újabb, készíthetjük is a következő adagot. Létezik egy fantasztikus weboldal, ami Magosbolt néven fut, ahol hamarosan beszerezhetünk mindent, ami egy klassz granola variációhoz szükséges. Illetve mindenféle magvak, aszalványok is elérhetőek lesznek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.








Almás-vaníliás granola
Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
5 dkg kesudió
5 dkg mandula
5 dkg törökmogyoró
5 dkg napraforgómag
3 dkg lenmag
3 dkg chiamag
3 dkg aszalt sárgabarack
3 dkg arany mazsola
5 dkg aszalt szilva
5 dkg aszalt vörös áfonya
10 dkg aszalt alma
1 dl frissen préselt almalé
1 evőkanál méz
1 vaníliarúd
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:
A magvakat és a zabpelyhet nagyobb tálba tesszük. Az almaléhez adjuk a mézet, a vaníliarúd kikapart magjait és az olívaolajat, kikeverjük, a kimért alapanyagokhoz öntjük, és az egészet jól összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt szárazra pirítjuk. Sütés közben negyedóránként kivesszük és átforgatjuk.
Az aszalt sárgabarackot, szilvát és almát feldaraboljuk, az áfonyával és a mazsolával együtt a megpirult magvas zabpehelyhez adjuk. Így hagyjuk teljesen kihűlni a granolát. Tárolódobozba, üvegbe szedjük, amibe belehelyezzük a vaníliarúd hüvelyét is. Hűvös helyen tárolva 1-2 hónapig eláll.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...