Koskacukor: Sajtos molnárka

2016. október 17., hétfő

Sajtos molnárka

Az új bagett sütőformám nagyon bevált és gyakran használom. Isteni ropogós bagettek, kiflik, molnárkák készülnek benne. Frissen, reggelire nincs is jobb és szebb. Az illata amikor belengi az egész lakást, forró itallal és különböző téli ötletes krémekkel tálalva egyszerűen elvarázsol. Akár süthetünk tojást vagy rántottát és kínálhatjuk mellé is. Érdemes beszerezni egyet, amit a Cookori.com-on lehet a leggyorsabban megrendelni. A nagyobbat válasszuk, mert így egyszerre többet készíthetünk.









Sajtos molnárka
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg liszt + kevés a formázáshoz
2 kávéskanál só
1 teáskanál cukor
2 evőkanál tejföl
3 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 tojás
2 dkg friss élesztő
2 dl langyos víz

a tetejére:
1 felvert tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a tejfölt, a vajat, az olívaolajat, a tojást, és belemorzsoljuk az élesztőt. A víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk. Kelesztőtálba tesszük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük.
Lisztezett felületre borítjuk, óvatosan átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Hengereket formázunk a tésztából, és mindet bagettsütőre helyezzük. Letakarva a duplájára kelesztjük. A tetejüket megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Előmelegített, 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A molnárkákat a formában hagyjuk kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...