Koskacukor: Narancsos-csokoládés muffin

2016. október 9., vasárnap

Narancsos-csokoládés muffin

Szerintem a legegyszerűbb édesség a muffin. Jó ezt is túl lehet bonyolítani, mint ahogy én most, de azért valljuk be egy kevert tésztát nem nehéz elkészíteni. Külön kimérjük az a száraz alapanyagokat, külön pedig a nedveseket, amit kikeverünk, majd elvegyítjük benne a kimért szárazat, keverünk párat, töltünk és már mehet a sütőben. Variálni... bárhogy lehet. Gyerekek kedvence és, ha gyorsan kitalálnánk egyből tudjuk teljesíteni kívánságukat.
Íme egy ötlet, ha valami vidám szuper narancsos-csokis édességgel szeretnénk meglepni valakit. Nem beszélve arról, hogy egészségesen készült, így már bátrabban ehetünk belőle.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.









Narancsos-csokoládés muffin
Hozzávalók 9 db-hoz
7,5 dkg fehér tönkölyliszt
7,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + 2 evőkanál
1 teáskanál sütőpor
10 dkg nyírfacukor
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
3 tojás
2 evőkanál holland kakaópor
4 dkg reszelt csokoládé
1/2 dl tej
1 narancs reszelt héja
1/2 dl frissen facsart narancslé

a tálaláshoz:
nyírfaporcukor

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport. A vajat a nyírfacukorral habosra keverjük, egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd 2-3 részletben a lisztes keveréket. 2 egyenlő részre osztjuk. Az egyik felét összedolgozzuk a kakaóporral, a csokoládéval és a tejjel, a maradékot pedig a 2 evőkanál liszttel, a narancs héjával és -levével. A masszákat habzsákokból vagy zacskókból rétegezve a kapszlikkal bélelt muffinformákba töltjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
A süteményeket a formából kiemeljük, rácsra helyezve hűlni hagyjuk. Nyírfaporcukorral megszórva tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...