Koskacukor: Aszalt szilvás csirkemell, márványsajtos mártásban

2016. október 10., hétfő

Aszalt szilvás csirkemell, márványsajtos mártásban

Most már, hogy kisebb a gyümölcs választék, bár az alma, körte és a szőlő nagy kedvenc nálunk és a citrus félék is megjelentek, de valljuk be ősszel és télen előkerülnek az aszalt gyümölcsök. Szívesen használom őket főételek, desszertek elkészítéséhez. Nálunk mindig van házi granola, ráadásul ahogy fogyóban van már készítem a következő adagot. Emiatt is tartok itthon folyamatosan különböző aszalványokat. A márványsajt pedig kimondottan tökéletes boros, gyümölcsös ételekhez éppen ezért választottam ehhez az ételhez. Íme a recept, ami megtalálható a Kifőztük gasztromagazin októberi számában is.









Aszalt szilvás csirkemell, márványsajtos mártásban
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg csirkemellfilé
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
15 dkg aszalt szilva
1,5 dl száraz fehérbor
15 dkg márványsajt
2 dl tejszín
1 csapott teáskanál étkezési keményítő

30 dkg spagetti tészta

Elkészítés:
A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk sózzuk és borsozzuk. A lilahagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megdinszteljük a lilahagymát, hozzátesszük a fokhagymát, majd a csirkemellfilét. Mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk, felöntjük fehérborral és morzsolt kakukkfűvel fűszerezzük. Az aszalt szilvát, feldaraboljuk és mellétesszük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk. A fedőt eltávolítjuk, belemorzsoljuk a márványsajtot, felolvasztjuk. A tejszínhez adjuk a keményítőt, csomómentesre keverjük, majd a kész csirkéhez adjuk, felfőzzük. Kifőtt spagetti tésztával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...