A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februrári számában is.
Camembert-tel és meggyel töltött batyu házi csokoládéöntettel
Hozzávalók
a csokoládéöntethez:
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
1 teáskanál méz
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
a mézes vajhoz:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
2-3 teáskanál méz
továbbá:
szeletelt kalács
camembert sajt
fagyasztott meggy
porcukor
Elkészítés:
A csokoládét felolvasztjuk a tejszínnel, majd hozzáadjuk a mézet, a vaníliakivonatot és a fűszereket. A vajat habosra keverjük a mézzel, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A meggyet kiolvasztjuk, a levét alaposan kinyomjuk.
A kalácsot megkenjük a mézes vajjal, ráhelyezünk 2-3 szelet sajtot és 2 evőkanál meggyet, majd egy másik szelet kaláccsal betakarjuk.
A szendvicssütőbe illesztjük a szendvicssütő lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 1 batyut a sütőlapra helyezünk. Rácsukjuk a gép tetejét, és készre sütjük. Tálaláskor a süteményt kettévágjuk, megszórjuk porcukorral, és csokoládéöntettel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése