A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Sárgabarack-lekváros, túrós kocka
Hozzávalók 30 x 35 cm-es tepsihez
30 dkg fehér tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 teáskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
15 dkg nyírfacukor
2 tojás
20 dkg tejföl
a töltelékhez:
25 dkg mascarpone
50 dkg félzsíros túró
3 dkg étkezési keményítő
2 csomag Nyírfacukor Bourbon vanília (2 x 10 g)
2 tojás
10 dkg nyírfacukor
1 citrom reszelt héja
1 üveg Nyírfacukor sárgabaracklekvár (23 dkg)
a tálaláshoz:
nyírfaporcukor
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást a nyírfacukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és végül a lisztes elegyet. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre simítjuk.
A mascarponét kikeverjük a keményítővel, hozzáadjuk az áttört túrót, a nyírfacukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a citromhéjat. A tésztára öntjük a tölteléket, és a tetején kiskanállal elosztjuk a lekvárt. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni.
Óvatosan kiemeljük, felkockázzuk, majd tálaláskor nyírfaporcukorral megszórjuk.
Köszönöm a cikket! ki fogom próbálni mindenképp!
VálaszTörlésNagyon finoman néz ki az édességeid. Csapatunk édesség webáruházban jártas.
VálaszTörlésSzép Napot!
Szuper jó recept ajánlom!
VálaszTörlésKöszönöm a receptet, jól sikerült! https://blatox.hu
VálaszTörlés