A tálaláshoz a Butlers által forgalmazott termékeket használtam.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Hagymás-fűszeres karaj céklás burgonyapürével
Hozzávalók 4 személyre
80 dkg csont nélküli karaj szeletelve
2 evőkanál liszt
őrölt fekete bors
só
2 vöröshagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
3 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj
a céklás burgonyapüréhez:
60 dkg főtt, tört burgonya
2 héjában sült cékla
2 evőkanál tejföl
1 dl tej
3 dkg vaj
őrölt fehér bors
só
a párolt zöldborsóhoz:
40 dkg zöldborsó
5 dkg vaj
1 csokor frissen aprított petrezselyemzöld
frissen őrölt fekete bors
só
Elkészítés:
A karajszeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és nagyobb serpenyőben, olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd ráhelyezzük a húst, és mindkét oldalát megpirítjuk. Felöntjük a fehérborral, végül balzsamecettel, mézzel és a fűszerekkel ízesítjük. Lefedve kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, főzés közben a folyadékot vízzel pótoljuk úgy, hogy a húsnak végül sűrű, hagymás szaftja legyen.
A céklát a tejföllel és a tejjel simára turmixoljuk, majd a vajjal együtt a burgonyához adjuk, és simára keverjük. Fehér borssal és sóval ízesítjük.
A zöldborsót kevés víz hozzáadásával kis lángon, lefedve puhára pároljuk. Még forrón beletesszük a vajat, a petrezselymet, és sóval, borssal ízesítjük.
A karajszeleteket a hagymás szafttal leöntve, a céklás burgonyapürével és a párolt zöldborsóval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése