Az újságok már tele vannak valentinnapi ajándékkal, sok-sok virággal, kedveskedő mackókkal és még sorolhatanám. Számomra nem jelent ez a nap mást, mint a többi, ugyanis azt mondom ne csak ez az egy nap legyen, amikor a szerelmünkre gondolunk. Az évben sok kisebb-nagyobb meglepetésnek, váratlan eseményeknek sokkal jobban tudunk örülni, mint sokszor egy este még elrohanok egy szál virágért, mert b..kulcs elmaradt. Lehet, hogy pont ez az a nap, amikor nem érünk rá, vagy éppen más dolgunk akad, ami miatt nem is lehetne meghitt az a pillanat, amikor átnyújtjuk azt a gyorsan vásárolt ajándékot. Természetesen nem mindenki gondolja így, vannak akik már korábban készülődnek, asztalt foglalnak és beülnek egy hangulatos étteremben. Én inkább ezt választanám, bár biztos nem egy keddi napra tenném, de az idén februárba több, mint valószínű ezt most kihagyjuk. A terhességem alatt minden hónapban legalább egy ilyen alkalmat találtunk, mert tudtuk, ha már hárman leszünk akkor viszonylag sokára kerül sor ismét egy romantikus vacsorára. De természetesen ki bánja ilyenkor?
Néha elég egy apró meglepetés, amit otthon eltudunk készíteni, vagy csak egy forró ital a hideg napokra, ami természetesen valentin színekben pompázik. :)
A díszítéshez, tálaláshoz a
Candyfour rózsaszín sziv formacukrait használtam.
A recept megjelent a
Kifőztük gasztromagazin januári számában is.
Triplán málnás smoothie
Hozzávalók személyenként:
2 dl forró tej
2 evőkanál fagyasztott málna
4 szem liofilizált málna
1 evőkanál málnaszörp
méz (ízlés szerint)
a tálaláshoz:
szív alakú formacukrok
Elkészítés:
A smoothie összes hozzávalóját turmixgépben krémesre turmixoljuk. Szív alakú formacukrokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése