A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Expressz sütőtökös fánk
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre sült sütőtökpüré
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál mézeskalács vagy sütőtök fűszerkeverék
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre tej
2 evőkanál olaj
a sütéshez:
2 dl olaj
a tálaláshoz:
4 evőkanál nyírfaporcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a sót és a fűszereket. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral, az olajjal és a tejjel, hozzáadjuk a sütőtökpürét meg a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk. 2 kiskanál segítségével forró olajba szaggatjuk és kisütjük a fánkokat. Az olaj ne legyen túl forró, mert ha túl gyorsan sül a fánk, akkor a közepe nyers maradhat.
Tálaláskor fahéjas nyírfaporcukorral hintjük meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése