Koskacukor: Expressz sütőtökös fánk

2017. február 14., kedd

Expressz sütőtökös fánk

Lehet, hogy egy kicsit megkéstem ezzel a recepttel, de én például még mindig fánk sütés előtt állok. A hétvégére terveztem az igazi farsangit, ez amolyan ízelítő, bár meg kell hagyni nagyon finom és gyorsabban is elkészíthető, mint az élesztős, hagyományos. Amennyiben az időnk is kevés, de mégis valami különlegeset szeretnénk, akkor érdemes rátekinteni és mihamarabb elkészíteni. Előny, akinek van otthon sütőtökpüréje, de ha nincs bárhol lehet kapni, nem feltétlen kell bekapcsolnunk a sütőt és órákon keresztül sütögetni. Tudom, a nagy mennyiségű olaj miatt mondhatjátok, hogy nem olyan egészséges, de simán lehet használni kókuszolajat, de nem szívja meg magát, és lecsepegtetve egyáltalán nem lesz olajos.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.





Expressz sütőtökös fánk
Hozzávalók kb. 20 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre sült sütőtökpüré
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipet só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál mézeskalács vagy sütőtök fűszerkeverék
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre tej
2 evőkanál olaj

a sütéshez:
2 dl olaj

a tálaláshoz:
4 evőkanál nyírfaporcukor
1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a sót és a fűszereket. A tojást kikeverjük a nyírfacukorral, az olajjal és a tejjel, hozzáadjuk a sütőtökpürét meg a lisztes elegyet. Simára dolgozzuk. 2 kiskanál segítségével forró olajba szaggatjuk és kisütjük a fánkokat. Az olaj ne legyen túl forró, mert ha túl gyorsan sül a fánk, akkor a közepe nyers maradhat.
Tálaláskor fahéjas nyírfaporcukorral hintjük meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...