Ami a segítségemre volt az a Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Hosszan sült kecskehússal töltött szendvics
Hozzávalók
a sült kecskehúshoz:
1 kg kecskecomb
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra kockázott vöröshagyma
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 citrom leve
frissen őrölt bors
só
1/2 dl olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
a fűszervajhoz:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8-10 bazsalikomlevél
1 rozmaringág levelei
2-3 kakukkfűág
frissen őrölt bors
só
továbbá:
kecskesajt
ecetes pepperoni
bagett vagy ciabatta
Elkészítés:
A páchoz a fokhagymát, a vöröshagymát, a szárított fűszereket és a citrom levét az olívaolajhoz adjuk. A kecskecombot sózzuk és borsozzuk, majd a pácot alaposan belemasszírozzuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap jénaiba helyezzük, aláöntjük a bort, majd fóliával letakarva, előmelegített, 170 fokos sütőben 3-3,5 óra alatt puhára sütjük. Még melegen szálaira szedjük.
A vajba dolgozzuk a felaprított zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük. Felhasználásig hűtőben tartjuk.
Kisebb bagettet vagy ciabattát kettévágunk, és megkenjük a fűszervajjal. Az alsó felét bőven megrakjuk kecskehússal, ráhelyezünk pár pepperonit és 2-3 szelet kecskesajtot, majd betakarjuk a tetejével.
A szendvicssütőbe illesztjük a tapadásmentes grill-lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 1 szendvicset a sütőlapra helyezünk. Rácsukjuk a gép tetejét, és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése