Koskacukor: Hosszan sült kecskehússal töltött szendvics

2017. február 28., kedd

Hosszan sült kecskehússal töltött szendvics

Anyuék még mindig kecske tartásban vannak és amikor levágnak egyet-egyet, akkor kapunk belőle mi is. Igen, szeretjük és a kecskesajtot is. El is mondhatjuk, hogy nagyon egészséges, sőt a kecsketej sokkal egészségesebb, mint a tehén. Jó tudom, itt már jöhetnek azok a nézetek, hogy igya minden állat a saját tejét, de nem kell mindennel foglalkozni, mindenki tudja, hogy saját magának mi a jó és mi nem. Tehát egy lassan, hosszú időn keresztül sütött kecskecomb isteni finom két bagett vagy kenyér között, de lehet helyettesíteni sertéssel vagy marhával is, a lényeg, hogy alacsony hőmérsékleten, sokáig süssük, így lesz iszonyatosan omlós és foszlós. Saját szaftjával összekeverve a húscafatokat, szendvicsbe töltve, vacsorára, de akár ebédre is kitűnő választás lehet.
Ami a segítségemre volt az a Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.









Hosszan sült kecskehússal töltött szendvics
Hozzávalók
a sült kecskehúshoz:
1 kg kecskecomb
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 apróra kockázott vöröshagyma
2 teáskanál morzsolt rozmaring
2 teáskanál morzsolt kakukkfű
1/2 citrom leve
frissen őrölt bors

1/2 dl olívaolaj
2 dl száraz fehérbor

a fűszervajhoz:
10 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
8-10 bazsalikomlevél
1 rozmaringág levelei
2-3 kakukkfűág
frissen őrölt bors


továbbá:
kecskesajt
ecetes pepperoni
bagett vagy ciabatta

Elkészítés:
A páchoz a fokhagymát, a vöröshagymát, a szárított fűszereket és a citrom levét az olívaolajhoz adjuk. A kecskecombot sózzuk és borsozzuk, majd a pácot alaposan belemasszírozzuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap jénaiba helyezzük, aláöntjük a bort, majd fóliával letakarva, előmelegített, 170 fokos sütőben 3-3,5 óra alatt puhára sütjük. Még melegen szálaira szedjük.
A vajba dolgozzuk a felaprított zöldfűszereket, sóval és borssal ízesítjük. Felhasználásig hűtőben tartjuk.
Kisebb bagettet vagy ciabattát kettévágunk, és megkenjük a fűszervajjal. Az alsó felét bőven megrakjuk kecskehússal, ráhelyezünk pár pepperonit és 2-3 szelet kecskesajtot, majd betakarjuk a tetejével.
A szendvicssütőbe illesztjük a tapadásmentes grill-lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 1 szendvicset a sütőlapra helyezünk. Rácsukjuk a gép tetejét, és készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...