Ami a segítségemre volt az a Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.
Cheddaros gofri
Hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
1-2 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1/3 bögre szoba-hőmérsékletű vaj
2 tojás
1 bögre kefir
1/2 bögre vörös cheddar sajt reszelve
a tálaláshoz:
tükörtojás
sült erdei sonka vagy vékonyra szeletelt húsos, füstölt szalonna
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a szódabikarbónát, a kakukkfüvet és a sót. A vajat kihabosítjuk a tojással, hozzáadjuk a kefirt és a sajtot. Végül beletesszük a lisztes elegyet, és csomómentesre keverjük.
A szendvicssütőbe illesztjük a gofrisütő lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 2-2 evőkanál tésztát öntünk a sütőlapra. Rácsukjuk a készülék tetejét, és a gofrit készre sütjük. Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
Tükörtojással és sült erdei sonkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése