Koskacukor: Cheddaros gofri

2017. március 2., csütörtök

Cheddaros gofri

Lassan itt a hétvége, amikor remélhetőleg kicsit több időnk van reggelizni és meglephetjük magunkat akár egy ilyen cheddaros gofrival. Bizony, a gofri lehet sós is, bár tudom sokmindenkinek az édes változata jut eszébe. Na jó, azért a málna és a csokihabosat nem übereli, hiszen gyerek korom kedvencei és az én szemem előtt csak ez lebeg e szó hallatán. :) De most megpróbáltam elvonatkoztatni tőle és elkészíteni ezt a finom reggelit.
Ami a segítségemre volt az a Russell Hobbs Fiesta 3in1 szendvicssütő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin februári számában is.






Cheddaros gofri
Hozzávalók 12 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 kávéskanál só
1-2 kávéskanál morzsolt kakukkfű
1/3 bögre szoba-hőmérsékletű vaj
2 tojás
1 bögre kefir
1/2 bögre vörös cheddar sajt reszelve

a tálaláshoz:
tükörtojás
sült erdei sonka vagy vékonyra szeletelt húsos, füstölt szalonna

Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a szódabikarbónát, a kakukkfüvet és a sót. A vajat kihabosítjuk a tojással, hozzáadjuk a kefirt és a sajtot. Végül beletesszük a lisztes elegyet, és csomómentesre keverjük.
A szendvicssütőbe illesztjük a gofrisütő lapot, a készüléket bekapcsoljuk. Miután felmelegedett, 2-2 evőkanál tésztát öntünk a sütőlapra. Rácsukjuk a készülék tetejét, és a gofrit készre sütjük. Addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy.
Tükörtojással és sült erdei sonkával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...