A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval
Hozzávalók 8 db-hoz
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 evőkanál olvasztott vaj
2 tojás
1,5 dl tej
1,5 dl szódavíz
1 evőkanál nyírfacukor
1 csipet só
a töltelékhez:
40 dkg túró
4 evőkanál görög joghurt
1/2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál nyírfaporcukor
a sodóhoz:
2 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
8 dkg nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tetejére:
10 dkg pirított szeletelt mandula
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd a nyírfaporcukorral édesítjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
A sodó hozzávalóit elvegyítjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 80 fokig hevítjük. Fóliával letakarjuk, és hűlni hagyjuk.
A palacsintákat megtöltjük a citromos túrótöltelékkel, bőven meglocsoljuk a vaníliasodóval, és a pirított mandulával meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése